Cine suntem?
Asociaţia Profesională a Angajaţilor din Pază (A.P.A.P.) este o organizaţie neguvernamentală şi non-profit care activează în beneficiul membrilor ei, promovând incluziunea pe piaţa muncii şi combaterea oricărei forme de discriminare sau abuz la locul de muncă.
Asociaţia A.P.A.P îşi ghidează activitatea după principii europene ce respectă şi susţin egalitatea de şanse şi gen, demnitatea umană, libertatea şi democraţia.
Credem în rolul de catalizator al schimbării pe care societatea civilă trebuie să şi-l asume în viaţa publică şi ne propunem să fim cât mai activi în apărarea drepturilor persoanelor angajate în pază aflate în situaţii vulnerabile.
Dorim să contribuim la dezvoltarea unei societăţi bazată pe echitate şi respect, construită pe fundamentul solid al dialogului social. Prin intermediul proiectelor noastre ne propunem să dezvoltăm acţiuni concrete, destinate persoanelor angajate în pază.
Activităţile noastre sunt focalizate pe:
• incluziune pe piaţa muncii
• valorizarea resurselor umane
• acordarea de asistenţă juridică,psihologică
Societăţile de pază în general, şi agenţii de securitate în special, contribuie la securizarea locurilor publice şi la asigurarea unei societăţi mai sigure. Dar această contribuţie a sectorului nu este apreciată întotdeauna la justa sa valoare, această subevaluare reflectându-se prin ignorare şi lipsă de recunoaştere a muncii realizate de agenţii de securitate, astfel că ei pot avea sentimente negative asupra imaginii sectorului şi a identităţii profesionale proprii. Luptăm pentru o schimbare de percepţie a societăţii civile, pentru o recunoaştere a prestigiului oferit de această profesie, pentru ca sectorul securităţii private să nu mai fie unul subevaluat
Ce facem?
Locuri de munca
Asociația Profesională a Angajaților din Pază selectează persoane, din toate judeţele ţării, active, dinamice, cu un spirit întreprinzător foarte dezvoltat, ambiţioase, cu dorinţă de afirmare , adevăraţi lideri, pentru a se alătura proiectului nostru. Trimiteţi CV la asociatia.apap@yahoo.com sau office@apap.ro sau apasați pe butonul Înregistrare din meniu. (cei care lucrează în domeniul pazei sau doresc să lucreze în pază şi au atestat, au un avantaj la preselecţie)
Punem la dispoziţia membrilor asociaţiei o bază de date cu :
- locuri de muncă în domeniul pazei , din ţară
- locuri de muncă în domeniul pazei, din străinătate
Discriminarea indirecta
Firmele de paza nu recunosc discriminarea, iar refuzul direct sau voalat adresat rromilor la angajare este justificat prin ordinul de a discrimina al beneficiarilor serviciilor de paza, care nu isi doresc deteriorarea imaginii societatii lor prin angajarea unui portar rrom. Desi indirecta, si aceasta este considerata a fi tot o forma de discriminare. Pe acelasi criteriu, nici firmele de paza nu isi risca imaginea societatii lor prin prezentarea in postul beneficiarului a unui angajat rrom. O alta discriminare indirect este cea a femeilor , angajatorul acesta avand previziuni referitoare la productivitatea probabila a unei femei angajate, considerand ca prestanta acesteia poate fi intrerupta de casatorie, nasterea sau ingrijirea copiilor.
Mobbing-ul
Mobbingul este o formă de hărţuire psihologică sistematică la locul de muncă, atunci când un salariat este atacat şi stigmatizat de colegi sau superiori prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare şi izolare, punându-se în pericol atât starea emoţională, cât şi abilităţile profesionale ale victimei
Mai multe despre mobbing pe pagina de Facebook